| Hjemmeside > | næste billede|
 En cykeltur til Skotland og de Ydre Hebrider juli 2000     English
Map of ScotlandObanObanObanBarraBaghSiarCastlebayIochdarBenbeculaLangassLeverburghScarastraTraighIarTarbertBhaltoisStornowayAignishMinchLochBroomDirrieCaledonianGlasgow
Mandag d. 3. juli 2000

Med åbningen af den nye bro fra Danmark til Sverige, Øresundsbroen, er der gået kuk i DSBs køreplaner for togene på Helsingørbanen.  Vi skulle med toget fra Skodsborg til Kastrup, men måtte  bruge mere end den dobbelte tid på at nå frem til Kastrup. Men trods forvirring og forsinkelser nåede vi frem til den nye terminal 3 i Kastrup, hvor vi fik checket ind med cykler og bagage til tiden. Vi fløj med British Airways fra København til Birmingham og skiftede der til et andet fly til Glasgow, hvor vi nåede frem kl 14 til lufthavnen i Paisley.

Vi har reserveret et hotelværelse i Dumbarton vest for Glasgow og vil cykle uden om Glasgow og gemme byen til hjemturen. Men vi har vanskeligheder med at finde ud af lufthavnen. Efter et forgæves forsøg ad en sti, der ender i en eng vest for lufthavnen, må vi tilbage og spørge om vej hos en taxachauffør og ud fra hans anvisninger finder vi vej under og over en motorvej gennem flere rundkørsler. Vi cykler over Erskine broen, hvor vi stopper og får et flot kig ud over Clyde floden. Der er tung trafik på vejen, men vi finder frem til vores hotel i Dumbarton ved 17-tiden, et gammeldags, ikke særligt luksuriøst hotel med få gæster og  til en pris af £74 for et værelse med morgenmad.
Efter aftensmaden går vi en tur rundt i Dumbarton, som ligner en by der er præget af sin industrielle fortid, som nu er forbi. Mange forladte fabrikker og mange lejligheder til leje, men der er også en del nybyggeri i gang, store ejendomme med romantiske navne og ikke særlig smuk arkitektur vidner om, at en del penge er i omløb. 

En vidunderlig mild aften med Dumbarton slotsruin på en høj klippe over floden Clyde.
 


 


Næste billede: på vej til Oban

Hjemmeside: Susanne & Ole Jacobi 

opdateret d. 9 aug 2008

Tekst og akvareller af Susanne og Ole Jacobi