| Hjemmeside >| Gotland> | forrige side
 En cykeltur til Gotland i Sverige juli 2001                                                                         engelskengelsk
Visby bymur
Visby bymur, NV hjørne, Gotland                                                                                                         © Ole Jacobi Juli 2001

Tirsdag d. 24. juli 2001

Flyet til Stockholm afgår kl 14, så der er masser af tid til at tage en sidste tur rundt i Visby. I dag kommer vi sydfra, og det er klart den mere velhavende del af byen, vi kører igennem, med smukke trævillaer i flotte haver. Vi tager en runde i kunsthåndværkerforretningerne for at finde souvenirs, som vi kan tage med hjem. Især uld- og lammeskindstøj er det smukkeste, men det er for tungt og varmt at slæbe på, og også for dyrt. Flyveturen hjem er dejligt afslappet i forhold til udturen. Bagagen er indskrevet hele vejen til København, og alt går efter planen.

Det er værd at bemærke, at grunden til at vi fløj til Gotland i stedet for at tage toget er, at det er absolut umuligt at medtage cykler i tog eller bus tværs over Sverige og videre med færge til Gotland. Man kan sende cykler som gods, men ikke til Oscarshamn, hvorfra færgen til Gotland afgår. Man kan leje cykler i Visby med cykelanhængere, og dem så vi mange af på vejene, men hvis man vil have sin egen cykel med, må man flyve.

Det er også værd at bemærke, at hvis man vil rejse i turisthøjsæsonen i juli og august, er det klogt at reservere overnatning i forvejen. Man kan finde en del overnatninger på Internettet, men der er ingen turistservice, som har overblik over alle overnatningsmuligheder.
 

Ikke flere billeder

Tilbage til kortet

Hjemmeside: Susanne & Ole Jacobi 
tekst og akvareller af Susanne og Ole Jacobi