| Hjemmeside >| Gotland> | forrige side> | næste side
 En cykeltur til Gotland i Sverige juli 2001                                                                         engelskengelsk
Hyluvik
Hyluvik, Fårø, Gotland                                                                                                         © Ole Jacobi Juli 2001

Lørdag d. 14. juli 2001

På den næste del af Fåröturen passerer vi på kysten fra Lautervik til Digerhuvud en række stenformationer, de såkaldte "rauker". Det er hårde bjergarter, som er blevet stående som  meterhøje søjler, mens havet har borteroderet de blødere dele. Kysten breder sig mellem raukerne ude ved havet og skoven inde i land som et landskab af nøgne sten med enkelte hårdføre blomster mellem stenene. Et smukt og ejendommeligt syn i solskinnet. Vores næste ophold på vejen tilbage er en maleriudstilling af en svensk malerinde med nogle smukke akvareller af det landskab, vi netop har passeret igennem. De fleste billeder er allerede solgt, selvom udstillingen først er åbnet i dag, så selvom fristelsen til at købe et billede er stor, kan den ikke opfyldes.
Ved den næste kirke, Fårö kirke, kan man købe kaffe og vafler i det nærliggende forsamlingshus. Det ser ud som om de svenske kirker vil tiltrække besøgende ved at opfylde simple behov som mad og drikke. Vaflerne er gode, og det giver os energi til de sidste kilometer tilbage til færgen, som vi når i god tid. Men der går færger hver halve time, så hvis man ikke når den første, er der altid en anden færge.
Vi vidste på forhånd, at Fårö er hjemsted for den berømte svenske filminstruktør, Ingmar Bergman, og mærkeligt nok besøgte vi Fårö netop på Bergmans fødselsdag. Senere, da vi kom hjem til Trørød, så vi et interview med Bergman i TV, hvor han fortalte, at alle hans 9 børn samles på Fårö på hans fødselsdag d. 14 juli. Vi så selvfølgelig intet til Bergman, men landskabet, vi har passeret igennem, har tydeligt givet inspiration til flere af hans film.
 

Næste billede: Lergravsvik

Tilbage til kortet

Hjemmeside: Susanne & Ole Jacobi 
tekst og akvareller af Susanne og Ole Jacobi