| Hjemmeside >| Gotland> | forrige side> | næste side
 En cykeltur til Gotland i Sverige juli 2001                                                                         engelskengelsk
Fyret på Stora Karlsö
Fyret på Stora Karlsö, Gotland                                                                                                         © Ole Jacobi Juli 2001

Lørdag d. 21. juli 2001

Restauranten har en forholdsvis dyr menu med gotlandske specialiteter (lam, oksekød, fisk etc.) og vin. Efter den fine middag stiger vi op på fyrtårnsplateauet igen og tilbringer den smukke aften udendørs i solen og ser den gå ned i havet, mens vi lytter til søfuglene. Vi bliver fortalt af andre gæster i huset, at vi har været meget heldige at finde overnatning her på øen med så kort tids varsel - normalt må folk reservere plads måneder i forvejen. Vi ville meget gerne være blevet her længere, men én nat er alt, hvad vi kan få.

Søndag d. 22. juli 2001

Da vi vågner om morgenen, ligger tågen så tæt, at vi dårligt kan se fyret fra vinduet og slet ikke havet. Men da vi har pakket vores bagage og er gået ned til havniveau, er tågen lettet, og en smuk dag er i udsigt. Da vi sejler bort fra øen, lover vi os selv at komme tilbage en anden gang og for et længere ophold.
Ankommet til Klintehamn cykler vi mod Suderbys Herrgård, hvor vi skal overnatte de sidste to dage på Gotland. Vejret er varmt, og vi har vinden i ryggen, så vi giver os god tid til at besøge de kirker, der ligger på vor vej og cykler ad små veje til Suderby, som ligger kun 10 km fra Visby. Vores forventninger gik på grund af navnet; "Suderbys Herrgård" og den ikke helt lave pris på overnatningen på et stort værelse i en ældre bygning, men det viste sig, at alle værelserne lå i et moderne anneks og var så små, at det var svært at bevæge sig omkring uden at ramme hovedet ind i TVet på væggen. Og mod forventning var det ikke muligt at købe et aftensmåltid, så vi måtte cykle ud til et nærliggende grillkøkken.
 

Næste billede: Träkuma kirke

Tilbage til kortet

Hjemmeside: Susanne & Ole Jacobi 
tekst og akvareller af Susanne og Ole Jacobi