| Hjemmeside >| Indholdfortegnelse >| forrige side >| næste side|                                                                      English version Kirkebugten
Zion kirken, Sygehuset og provsteboligen med Disko i det fjerne                                © Akvarel af Ole Jacobi 1996
Jakobshavn har udviklet sig meget og kan derfor være svær at genkende, men nede ved den gamle Zion kirke er alt som i gamle dage.

Diskobugten ligger spejlblank fyldt med isfjelde og i det fjerne 5o km væk kan man se Diskoøen. 


Torsdag, den 22. august, 1996

Efter morgenmaden i dag holder vi evaluering om kurset her i Grønland. Der kommer mange gode og nye ideer frem om, hvordan det eventuelt kan gøres bedre en anden gang. Men i det store og hele er alle tilfredse - yderst tilfredse.

Kristian er kommet på venteliste til en helikoptertur til indlandsisen. Han er heldig og kommer med!

Lotte og Helena går på politistationen for at anmelde tyveri af nye støvler og løbesko på vandrehjemmet.

I løbet af dagen kommer den ene "fattige" student efter den anden iført en sælskindsanorak: Mia Munkøe, Sune, Tina, Kenneth og til sidst Trine: 4.700 kr./stk. købt på Turistkontoret. Nu vil vi ikke høre flere beklagelser over, at S.U.en er for lille!

Arne, Jacobi og jeg går ned på den lille systue, som ejes af Ilulissat kommune. Her finder Jacobi et par sæl-hjemmesko til det lille barnebarn, Salvador på 5 år. De er lune og rigtig søde.

Lige over for systuen på Mathias Storchsvej ligger kirken Naalakatta Illua. Kirken er blevet flyttet hertil fra den nedlagte kulmineby, Qutdligssat, på Disko. Da kulbrydningen måtte ophøre, blev byen nedlagt i 1975-76, og befolkningen (ca. 1400 mennesker!) måtte forlade hjem og arbejdsplads, hvilket naturligvis skete under stærk lokal protest og sorg og megen opmærksomhed udefra.

Derefter går Arne og jeg over på Grønlands Rejsebureau og taler med Lars Torning om et tilbud på næste års eventuelle kursus heroppe. Han er stærkt interesseret og vil gerne komme med en pakkeløsning.

Til aftenens sidste måltid på "Naleraq" har Jacob Lindbo lavet "tag-selv-bord" til os. Der er: sæl-suppe, kogt sæl, stegte revelsben, pommes-frites, rejer, hellefisk, laks, æg, bagte kartofler og salat med dressing. Det gør stor lykke, og Arne kalder hele køkkenpersonalet ind, så vi kan give dem en klapsalve.

Så skal der pakkes og vaskes gulv på vandrehjemmet.

Næste billede:Sidste solnedgang over Diskobugten 
tilbage Tilbage til Indholdsfortegnelse